Posted in Uncategorized

Pillar of Strengths

This morning, follow up with Dr Shah & Dr Hamidah at KPJ. Dr Shah didn’t say much. He wrote ‘Well’ at my folder when i told him that i really wanted to go to office. Great! Dr Hamidah, biasalah..advise suruh continuously take the pills.

Alhamdulillah.

And after that, i went to the dental clinic. Dentist cantik! Haha. I did an Xray 2 hari lepas. So hari ni she exlpained. Wisdom tooth need to be extracted. Gggrr. Bit scared. Cause there will be few impact. Lucky the nerve ada gap dengan akar. But it will depends jugak la. If dentist tak kacau nerve tu nanti okayyyy. Will do another appointment lepas schedule clear. Sebab 3 hari kene rest.

Dah tengah hari. So beli nasi putih + ayam madu + sayur kubis for hubs and my one nasi putih + ayam guring. RM13 kat mamak pelita. Tapau air pineapple + mango smoothies kat Juice Works RM5.30. Okayla dua orang RM20.30.

Lepastu lunch sama-sama. And then lipat baju sambil tengok #732 Killer Kids.

Ting!

Received new emails. Ada banyak. Scroll scroll. Congrats email from Umi. I really dont expect it. Sebab dah set kat kepala macam tak dapat jer. Nanti bila masuk office nak try post lain lah. Dah sempat usha2 sebenarnya. Tapi nak jumpa GM dulu. Ecececeh.

Nahhhh.. Tak dan jumpa GM.I’ve got a new place yo!

Alhamdulillah.

So, terus masak pisang tanduk. Kene 2 kali masak sebab kuali tak muat. Half dah siap. Then dah angkat untuk toskan. Nak goreng untuk second batch. Dah kenapa api ni kecik semacam jer. Dah besarkan tapi tak mau besar-besar. Tutup lepastu try bukak balik. Tutup sampai ke sudah. Ya rabbi. Gas dah habissssssssss.. Hahahhahahahhaa.

Sokay. Dapur elektrik kesayangan ada. Keluarkan dari cabinet dan sambung masak. I simply bought kuali yang boleh dual function untuk both dapur elektrik dengan dapur gas. So tak payah pindah-pindah minyak. Weeehoooo.

Double Celebration di hari Jumaat ni.

Kita makan pisang tanduk goreng dengan cili kicap! Itu pun dah menggembirakan hati. Nyums.

 

Thanks hubs. Sebab..u always motivate and support me. Sometimes aku fikir benda yang dia cakap ni macam tak logic, berangan sampai ke bintang, cakap merepek-repek sebab aku tak rasa aku boleh buat atau boleh dapat pun. But… i really trust him. Cause i know he will be there with me during my ups and downs. If aku fail, dia sure akan tarik aku untuk bangun balik. Tak sekali-kali nak bagi aku sembam ke lantai. Jadi, kita cuba saja. Lulus atau gagal lain cerita. Lagi pun, bukan tak pernah gagal. Kahkahkah. Hari-hari brainwash aku yang negative ni. Taik telinga sekilo pun, kalau hari-hari dengar, lama-lama cair la. Euwwww. Grosssnya perumpamaan.

Pastu dah 2 bulan tak jumpa GM. Paling rindu sekali!. Macam-macam benda jadi kat ofis ni. Aku dah lost touch. Sabar-sabar. Sikit je lagi.

Esok balik kampung!

Bestnya nak jumpa budak comel khalisah niiiiiiii. Geram!

xoxo

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s