Posted in Uncategorized

what to do

argh. stress iols. pagi-pagi ada yang buat onar. okay kene reset balik. haha. sampai breakfast pun tak lalu. pukul 10.30 baru turun café. layan capati sorang-sorang. lepastu ada la budak-budak baru join makan sama. nice conversation. dah macam akak-akak sangat. beza 10 tahun. memang ah!. masa mula diorang join, muka ceria weh. sekarang, dah sama macam yang lain. they said they have to adapt with the culture. diorang bijak, senang je la nak adapt. diorang ada geng. so gooood. takde la kontang-kanting. nak mengadu domba pun senang.

I need to be proactive. tak boleh laid back. sheshhhh. kene menyibuk tunjuk muka. tak boleh calm je all the time. I cannot wait. I have to be fast. cewahhh. cakap senang la kan. I will. I will. ubah apa patut untuk jadi yang lebih baik. cakap benda-benda elok dan bagus jer.

oh, last week ada family event. i yang susah nak adapt ni just sit, listen and observe. ada sorang aunty ni dari tadi dok perati je aku. dia ada la try nak cakap-cakap. i just senyum la. sebenarnya macam-macam boleh tanya sebab ni first time jumpa. butttttttt.. i tak communicate and not trying. memang mula-mula lembap sikit nak panas. next time perhaps. kan?

lately join satu whatsapp group (geng masa zaman uitm merbuk dulu). oh ya. i wasn’t in the accountancy clan after class, tapi hang out with budak pentadbiran awam. diorang ni satu geng yang kalau boleh semua nak bercakap. macam-macam cerita. masa tu selalu gaduh, tapi lepastu baik balik. mostly dari utara, ada jugak yang dari Kelantan. after 12 years, update balik kehidupan masing-masing. semua ada dugaan dan cabaran. salute each of them. entah dari mana diorang ada kekuatan untuk bangun. i just cant imagine if am at their place😦

jangan tengok orang yang kat atas jer. tengok sama yang kat bawah ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s