Posted in Uncategorized

Cookies Monster, i love you!

Tetamu datang dan pulang dengan perut kenyang. Diorang makan ngam-ngam jer sebab diorang dah biasa macam tu. Tak berlebih-lebih. Bagus kan? Diorang tak makan nasi banyak pun. I only cooked 2 pot kecik jer, tahu dah memang tak habis. Tapi takkanla pelat-pelat kan. Menu tu semua masak. Sotong goreng tepung laku keras. Haha. Goreng sotong sampai kuali hangus hitam😛 I goreng sotong paling last sekali sebab bila makan panas-panas la baru sedap kan. I mintak my meng angkat dari kuali and I akan sambung masak lagi after mandi. Muka dah berlemuih, diorang dah nak sampai pulak. 15 minit kemudian, jenguk kuali kat dapur. Ya rabbi….. dah hitam dah minyak tu. Sebab dia angkat je sotong, tapi tak tutup api. Huwaaaaaa. My instruction tak lengkap katanya *tepuk dahi* It’s okay. No biggie. Asalkan rumah tak terbako. Kuali hitam takde hal. Haha. Thanks la sebab tolong kat dapur. Appreciate much!

wpid-20150706_082729.jpg

Watched Kingsmen sama-sama. I only managed to layan last 40 minutes kot. Sebab yang awal-awal tu sibuk kemas dapur. Tak larat tengok pinggan penuh. Buat milo panas, lepastu makan dengan cookies.

Owh. Cerita pasal cookies. Entah dah berapa kali buat sebenarnya. Sahur makan biskut cicah susu sejuk. Layan okeh. Macam kat café tiung😛 Hari tu bagi kat Asma sebalang kecik. Dia suka lepastu order. Kawan dia pun order sama. Punya la nervous nak buat untuk diorang. Sampai bingung sebab nak bagi sama besar. I tak pernah pulak nak make it same size before. Huwaaaaaa. Susahnyaaaaaaa. At the end, managed to completekan 4 balang. Tapi each tak cukup 50 pcs pun. Will charge lower la.

Takkan la nak buat untuk orang je kan. Yang untuk husband sendiri takkan dapat bau je kan. LOL. Nak termuntah tengok cookies tu tapi buat jugak for him. Kang kecik hati kang. Kang takde nak teman pegi Bagus lagi kang. Hehehehe. For him buat yang special punya. Butterscotch cookies. Sedap jugak. Eh, apa ni, cakap sedap hasil air tangan diri sendiri. boooo. Tapi sebab dah tak larat kan, buat saiz bagak-bagak. Hahahaha. He knew I was tired bila tengok saiz cookies tu.

Dear my cookies monster yang tak sempat nak salin baju terus makan biskut, I LOVE YOU sebesar cookies yang I buat for you. ROFL. So, bila nak tolong I buat cookies sama-sama? Pffftttt. Nak cakap, ‘I tolong la.. tolong makan.. bluekssss’ Ya rite, you are such an #honouredtester

wpid-dsc_0156.jpg

wpid-dsc_0151.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s