Posted in Happy tummy

Baking time

Bila cakap dengan orang yang pasif, rasa bengang la jugak. Kenapa la ‘slow’ sangat. Kenapa tak boleh nak buat sekarang? Kene tunggu-tunggu? Panas hati pagi tadi dengan orang kat ofis. I am complaining.. Yesssssssss I am. Ni yang buat tak sabar nak cuti minggu depan. Tapi, minggu ni memang pack habis. So, kene siapkan semuaaaaa. Nanti baru boleh bersuka dengan hati yang aman damai.

Okay. Move on kepada perkara yang positif sikit. I’ve listened to Raja Teh Maimunah. Betul-betul inspire la. One of the thing yang dia buat during weekend ialah buat outdoor activities yang challenging. Bila kita dah biasa face with the challenges, so, it will not be that soooo difficult to face with the challenges in the industry. She has a good point there. People keep on saying, ‘think out of the box’. If we are still in the box, then how to think beyond or outside.

I’ve listed few things that I wanted to do but not confident. Start dengan benda simple dulu ye. Buat kek! Actually dah banyak video on ‘how to bake cake’ ‘chocolate cake recipe’ ‘simple vanilla cake’ etc. Setakat tengok je tapi tak buat-buat apa barang.

Last Saturday, went to this kedai menjual barang-barang untuk membuat kek. And I walked to each rows without having any idea nak beli apa. Sebabnya, nak bake apa pun tak tahu lagi. Pffttt. Clever me. It was really unplanned ok. And all the recipes from youtube, sekadar menengok saja.

Decision mesti buat. Kalau tak, ada yang kene balik jalan kaki kan. Eh tak tak. He is so nice. Support me all this while although clearly she knows that I am ‘very good’ in the kitchen. Emm.. I go and pick few containers. Ececehhh.. Lepastu, bekas buat muffin. I beli yang 9 punya. And hubs letak balik and dia ambil yang 6. Seeeeee.. How ‘confident’ dia dengan I😛 Takut beli je segala benda lepastu penuhkan cabinet lettew.

Balik rumah, terus sibuk kat dapur. I put 3/4 dalam cups. The instruction like that. Why naik kembang semangkuk?  Next time buat, I will reduce it. The taste? Sedapppp. Memang la sebab I bought the ready mix punya. pffttt.

Cute cups

Excited

Muffins

One thought on “Baking time

  1. clap..clap..clap..
    tahniah…!! berjaya mem”baking” dengan gebunya… hehehehee.. walaupun err..err.. at least jadi juga kan muffin nya….🙂

    saya pun dah lama teringin nak baking tapi tak diberi kekuatan lagi… kikikikikii.. *ketawa tutup mulut* ..alasan, umah tak de oven… pffffffftttt… :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s