Posted in Monologue, Mrs' journey

Reverse psychology je kot..

Monday | 27 April 2015

***

0630-0730

Breakfast makan koko krunch dah susu. Healthy tak? Cepat dan senang kekdahnya. Hari ni bawa bekal, for hubs normal lah roti dengan kaya+butter. Mine meriah sikit sebab disamping ada roti dengan kaya+butter, ada salad dan juga anggur.

Hari ni keluar rumah macam biasa (lambat 7minit dari masa yang sepatutnya!). The same spot yang kene himpit hari tu, hari ni kene lagi. I dah ada that ‘feeling’ memang kene la kereta tu nanti. I just cakap ‘yayang, yayang…’ But hubs tekan minyak lagi. Kereta kiri kanan memang rapat giler. Err.. Diammmm. Tapi mata memang tak terlepas tengok kereta yang sebelah kiri as the driver pun tekan minyak jugak.

Sekali…krapppp.. Great oh great. Nampak side mirror kereta tadi tu dah terkulai. Hero dua-dua nya. Taknak kalah. But hubs mentioned that kereta kanan pun dah rapat. Okay okay. Drama dulu sebelum pergi kerja

#federalhighwaysucksallthetime

***

0745-1715

Alhamdulillah. I am so happy with what am doing now. Now i feel that at least i can contribute to the company. Even apa yang diberikan bukannya banyak, still i help others. Although ada part yang menyusahkan a bit, tapi people need to bear with us in Group Finance la kan. Semua transaction nak perlu ada Audit trail. Currently we are in the midst of revamping the process. Will affect the whole organisation, will affect many stakeholders especially customers and vendors.

Lucky i am sebab join those meetings. Memang tak terlibat secara langsung sebab I am not doing the operations.

Some people tak percaya dengan ‘change management’. Some neutral 50-50. For me, i take it as a chance for us to improve. Come on, takkan la nak berada di lapuk lama. Sooooo outdated dah la. Income bilion bilion tapi style kerja 20 tahun ke belakang. Support the team 100%. Other companies boleh buat, then why not us? Capital ada, resources ada, support from top management ada.. Yeah. Tunggu apa lagi.

***

1730-1900

Boleh tertidur dalam kereta. Exhausted la😦 Penat kepala otak pikir. Kerja banyak tapi balik on time. Haha. Tak tak. Sebenarnya lapar baq hang. Makan roti je lunch. Hubs drive je la sorang-sorang. I think he knew la I was so lembik. He stopped at Petronas masa on the way balik. Lepas dia topup Touch&Go, he said that dia lapar sikit.

*Chinggg*

Terus semangat, duduk tegak. Okay, kita pergi makan satay yer. Like i already had menu in my mind. Hahhahahhaa. Hubs layankan je la. End up we ate satay. Yumsss. I am so happy.

Lepas makan, he imitate how i slept inside the car, how i passed the touch & go to him (lembik macam tak makan dua hari), how my reaction bila dia cakap dia lapar. Hahaha. Hey hubs, you know what.. You’re such a good imitator. Ada ke perkataan imitator tu? Whatevs…Pffttt. One thing, you memang lawak abesssss…

***

1900-2030

Nagging at hubs while he’s watching badminton game. Sometimes, i admit that i over react, over think, over respond. I dah kalut semacam and he just calm like nothing happen. Yes yes. You being realistic.

Advice me and we had soft talk for a while..Zassss…he still off for badminton bruhhh.

***

He never ask more for his breakfast. Roti then spread je la dengan apa-apa. Enuff for him, he said.  Pagi-pagi kene keluar 6.45 but boleh kira dengan jari je kitorang keluar that time. Selalu lambat.. sebab… I bangun lambat😦 sheshhh. Sepatutnya 6.45 dah start kereta dah. Tapi 6.45 ada lagi kat meja makan.

Everyday dia akan tunggu dalam kereta kat bawah ofis. 20 minit, 30 minit..Tunggu i habis kerja. Sometimes, i tengok je la husband dari atas. I tak boleh balik lagi.. Kalau panas terik, dia dok je la tunggu dalam kereta. Takde bumbung la situ. Kalau hujan lebat macam tadi, dah standby tunggu kat tepi sebab taknak bagi i kene hujan.

And tadi bila masuk je kereta, 10 minit kemudian, i tertidur. Dia steady je drive. And still u being nice to me, ajak makan #koyakdiet

Lepas makan pun buat lawak lagi.

Kat rumah, kene tahan telinga dengar i mumbling pulakkkkk

***

hubs, semalam dan hari ni, you keep saying that i ni penyabar orangnya. I write down, siapa yang sabar sebenarnya. Its you, not me!!!

Kat mana i penyabar heh?

#searchingstill

So i take it as REVERSE PSYCHOLOGY

LOL

p/s: hope ‘you good way’ will last forever. i put here sebab bagi i tak nak lupa benda baik yang you buat. kan selalu pesan suruh tulis kan😛

One thought on “Reverse psychology je kot..

  1. hehehehee… why so sweet….🙂

    *kadang memang kesian dia drive sorang2.. tapi kalau kelopak mata dah tak larat nak angkat, tongkat dgn batang mancis pun masih terkatup juga… camne la haiii… :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s