Posted in Uncategorized

#nospendApril

GST. For whatever reason, i could not see any benefit for me, as individual. Okayla. Untuk pembangunan negara whatsoever. Out of sudden, too many expenses yang tak logik. Hoih. Agak-agak la.

Maybe lepasje submit income tax tadi, then baca berita pasal EPF, etc etc. Kalau scroll kat timeline Facebook, semua orang tak puas hati. Sigh.

Hujung bulan ni sure la kene bantai punya sebab kat bil elektrik, ada GST. What to do. What to do. Tersepit oih. Cakap untuk rakyat kan. tapi.. tapi.. Aihhh. Hopefully ICPT yang ada kat bil customer, diorang tengok la betul2. Negative sign ok. So, bil berkurang. Tapi price akan revise. Hopefully cost reduce laaaaaaaaaaaaaaaa.

Bila tengok bil, memang menyampah meluat. I have to pay extra. Booooo. Control je la expenses apa yang boleh. Rajin masak. So i can escape from GST and service charge yang still kedai impose. Bukan dengar khabar dah tak boleh ker? Its only 6% instead of 11%? Huh.

One thought on “#nospendApril

  1. well… dengan syarikat Telco pun kerajaan terpaksa tunduk dan bincang banyak-banyak-banyak kali……!! ini kan pula nak deal dgn hotel2 besar dan restaurant2 mahal minta hapuskan Service Charge 10%.. hahahahaha… :p

    kalau tak dapat hapuskan, dapat turunkan pun dah alhamdulillah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s