Posted in Mrs' journey

Internet vs Wife

Hubs selalu mengomel, bila la nak ada internet ni.. bila la nak ada internet ni..
Even pagi tadi pun dia ada cakap this week ada meeting malam sebab ada Knowledge Transfer.
Start tonight maybe
Dah lemah dah dengar sebab nanti jumpa dia masa on the way balik rumah sama-sama jer😦

I replied.. nanti kita pergi la TM Point..
Before, ada I buat jokes asking whether nak I buat surat formal ke tak

The infra already there. Tapi biasalah TM takes time juga.
Ada la procedure yang diorg kene follow
Like…resident yang stay dah 70% something like that

Since hubs nak work from home sometimes, since hubs ada meeting at night.. Internet memang kene ada la
Pity him sampai pernah dia hantar I balik rumah dulu, dengan baju kerja busuk expired seharian tu, he went to his mom’s. Tak singgah rumah mandi dulu pun sebab tak sempat
Then, balik semula ke rumah bila dah subuh.. sebab tertidur kat rumah mak dia

Deep down, I memang suka je bila takde internet kat rumah (Jahat tak statement ni?)
Bukan apa, dia takde la melekat dengan PC dia tu
Dia tak boleh download macam-macam series dan tak tengok back to back
Takpun buat la apa-apa yang berkenaan dengan internet lama-lama

Sometimes I feel so annoying rasa nak hempuk je laptop tu bila time rasa nak borak dengan dia and dia buat bodo je
He will pause kan sekejap, lepastu dengar tak dengar apa I cakap, the dia rewind sikit lepastu play balik
Bila I tak habis cerita lagi and dia buat macam tu, rasa bengang la
Wife simpan dalam hati sebab nak story mory bila jumpa hubs and he react that way
Terus potong tau tak!

Besides, dia suka nak dengar sebutir-sebutir apa omputih tu cakap
Sound dia.. orang pekak pun boleh dengar
Pernah few times sebab dia bz dengan series dia, so I masuk tidur
Bunyi bom meletop la, bunyi tembak-tembak la.. terkejut I ols!
I have my own habit kene tidur neither with lights nor sound.
Senyap-sunyi-sepi-gelap gitewww
Bila dah terjaga, potong habis la kan.
Pastu grumpy groggy segala. Aiseyyy

Yang pasal series tu, takleh nak buat apa I think
Once terjebak, then memang la sampai ke sudah nak tengok dan habiskan
Kalau satu cerita je takper..ni macam-macam cerita dia download. Yikesss
Season pulak dah 6,7,8.. ok yang ni exaggerate.. tapi ada banyak la. Tak tipu!
Satu season ada berbelas episode. Kira la sendiri.. 1 episode x 1jam x yy episode…
Total dah berapa jam dah biarkan wife? Eh eh. Ni pun exaggerate jugak
Normally he watched when i’m not at home. Bila dia sampai awal or wfh.

Bila I sampai rumah, tengok dia melekat depan PC, penat pun bertambah penat
I need big hug..really I am

Entah macam mana berkat rajin scroll, I jumpa this one article about relationship.
And I share the link with him
Both agree, either one yang sampai rumah dulu kene sambut orang yang baru sampai rumah
Tengah buat apa sekali pun, kene pergi depan pintu and hug plus the kiss!

I know that dia yang balik awal than me
Hikhik
So, I will get my hug.. hati sejuk.. Lepastu hubs nak tengok series, tengokla…

I admit memang I attach dengan phone #badhabit
Tangan asyik nak pegang phone je..scroll scroll.. scroll scroll..
Bila dia tengah cakap, tanpa I sedar, terus bukak handbag capai phone
And…I let him speak alone sebab dah tak focus..
Can u imagine bila orang tengah kobar-kobar nak cerita lepastu buat perangai gitu?
Where’s my manners? Mana? Mana? (hate myself) 
Rasa la kannnn. Sapa suruh buat pada orang..

So, now…I am enjoying my day and night without the internet #happyme
Rasa tenangnya dunia Ya Allah

Seriously happy giler, tapi dia yang panas bontot..
Selfish is me?
Fineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee (tak ikhlas langsung. Haha)
Sabtu ni pergi la TM point tu, goncang pintu TM suruh diorang pasang internet cepat-cepat sikit
So he doesn’t has to face the chaotic bila kene buat KERJA
Points for you…not for me..huhu
Sayang punya pasal.. redha redha…

p/s: Is there any tips or solution untuk reduce kan series-addict or forum-addict? Share with me bebehs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s