Posted in Monologue

Tragedi

Ya Allah. Hebat sungguh dugaanmu untuk Ramadhan kali ini.

MH17. I heard the news lewat malam semalam. Had iftar with bestfriends. Sampai rumah pun dah lewat. Dah mengantuk but i have to do some stuff. Phone keep beeping. Yes. we still whatsapping each other. Anddddd, one of them break the news.

Ya Allah. Terkejut sangat. Terus dah tak boleh tidur. Terus dah tak senang duduk. Cari banyak-banyak source. I really hope that the news was fake. Unfortunately, the heart breaking news is real😥

Raya. Lagi beberapa hari je. Memang dah takde nak feeling raya ke apa. Yang kat Gaza tu tengah berlumuran darah. Dan tadi tengok berita, some of the volunteers dah terbang ke Palestine. Semoga mereka akan pulang dipangkuan keluarga selepas jalankan tanggungjawab mulia di sana. For me, they are the warrior. Sanggup bergadai nyawa. Dah tahu memang sangat-sangat berisiko. Mereka tetap pergi. Doakan kamu semua selamat…

Bingung. Mereka takde perasaan kemanusiaan. GILA! If the same thing happen to themselves or even mak, ayah, kakak, adik, opah, makcik, anak sendiri… Tak terkesan ke kat hati diorang? Langgar rumah dengan kereta kebal sesuka hati. Lancarkan peluru berpandu ke arah Kapal terbang. World war dah lama habis. Tapi hakikatnya, tak. Still going on……….

Sedih….

😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s