Posted in Uncategorized

Bording School

Last week balik kampung. Of course happy sangat. Dah lama tak balik lamaaaaaaaaaa.. Selalunya 2 hari jer sebab weekend. Since angah dan kak deb takde sebab pergi umrah, anak-anak semua ada kat rumah. Yeay!

Najmi masuk MRSM Kubang Pasu dah. Ok memang semua orang risau sebab tak pernah lagi ada antara kami yang masuk asrama diusia 13 tahun. Semua orang termasuk bibik. All this while, tak pernah buat apa-apa. Yeah, mak dengan abah selalu cakap banyak benda kene buat sendiri, risau tak boleh berdikari. Najmi siap ada latihan amali lagi. Kak siti tunjuk macam mana nak iron baju, cuci baju, gantung baju, dannnnnnnnnnn banyak lagi… hahahaha..

Teringat masa masuk sekolah asrama kat Kedah. DISASTER! i cant cope. Nak balik.. Nak balik.. Kad telefon memang banyak la. Siap kumpul. Setiap minggu mesti beli. Adoi. Lawak sangat bila teringat balik. Really shocked with every single thing, Semua kene follow the rules, makan jam berapa, tidur jam berapa, study jam berapa. Itu baru part masa. Even baju pun dah ada yang seragam punya. Like sekolah, prep, riadah dan outing. banyak benda baru. Nuff said. Masing-masing ada pengalaman sendiri. But me, precious thing is about the journey..the experience. Thanks Mak sebab cakap dah ambil surat berhenti sekolah walhal sebenarnya tipu je.. Taknak bagi balik sekolah lama..Bahhahahahaha.. If tak masuk asrama, then can I survive bila masuk universiti? T___T

Sehari, 3 kali dia sms opah. Cakap dia nak pergi solat subuh dah.. 5.38 pagi. Subuh hening tuuuuu… Jam berapa dia bangun pagi? Kat sana mana ada heater kan? Gugugugu. Then dia text cakap ‘I Love You’ pada opah.. dan siap wish goodnight lagi..

I know Najmi can do much much better than me…😀 Tadi dah sms dia.. Tanya macam mana semua.. He said he’s ok..🙂

All the best and Good Luck!!! 

xoxo,

Cik Ja😀

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s