Posted in Uncategorized

Cooking and me

Hari Rabu, I sampai rumah 8.30 malam

Aahhh…pity hubs sebab I sampai lambat

Blame on the traffic!!!!!!!!!

One word I can describe WORST

Sampai rumah, penat sangat dah

Rasa memang malas nak makan.. apatah lagi nak masak

2 jam setengah dalam kereta maunya tak mengamuk

Geram macam rasa nak tumbuk muka orang

Exaggerate kan? Haha

Ye la, kalau 2 jam setengah dah sampai Ipoh aaaarrr

 

Bila tengok kat dapur, hubs dah defrostkan lamb and beef

Ye..pagi tadi dah janji nak masak

 

After mandi dan rest kejap, both of us make a move to the kitchen

Steak and veges for that night

And we enjoyed our dinner although a bit late

 

Actually, I surprised with myself

Memang aktiviti masak-masak ni benda yang paling kurang digemari

Ikutkan hati nak tidur je balik tu

Tak payah nak makan

Sebab mood dah takde

 

Tapi tu dulu la

Sekarang kene fikir untuk perut lagi satu

Hehe

 

Semalam lain pula ceritanya

Sebelum pergi kerja, dah cakap siap-siap,

“hubs, hari ni nak pergi makan kat luar je la ye”

 

Bila pulang dari kerja, I asked him

“What you wanna have for your dinner hubs?”

 

And he replied…

“You nak masak apa yer?”

 

Haha! I need to cook for dinner

Niat nak skip masak tinggal niat je la

Bahaha

 

Puas hati la sebab dia makan semangat sangat malam tadi

Tak tahu la sebab lapar atau sedap

I am happy enough!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s