Posted in Happy Family, Life Story

Semperit

Malam tadi tak boleh tidur lena. Sekejap sekejap terjaga. Tapi paksa gak mata ni. Mulai minggu ni, setiap Isnin, Selasa dan Rabu adalah hari yang paling panjang sekali. Maka, tidur sememangnya penting. Kalau tak, lesu je nanti.

Semalam macam taknak balik je. Cuti rasa kejap sangat😦 Memanglah tak buat apa kat rumah, tapi.. perasaan, suasana, orang-orang kat rumah.. Lain okay. Kat rumah, rileks je. Tenang.. Makan pun sedap. heh

Cakap pasal makan, masa puasa turun ar 5kg. Seluar semua loose. Fuyooo. Tapi tak sampai seminggu, dah naik balik. Miahahaha. Memang dah expect dah. Tak terkejut pun. Siang malam pagi petang bantai nasik. No hal punya. Itu belum kira ketupat pulut dengan lemang.

Mak cakap, makan je banyak-banyak kat rumah. Nanti kat KL tak payah makan, lepastu joging ye!.

Erks.. Nasihat yang pertama tu, memang aku follow la.. Takde think twice punya. Yang nasihat kedua tu.. lemah sikit. Hmm..Nanti weekend aku cari time, joging kat tasik.. Amik udara segar sambil tengok hijau pokok. During weekdays, boleh puasa enam kan.

Hari ni aku breaky makan semperit sama Nescafe. Feeling raya masih ada U’ols

 

This raya, banyak cerita sedih aku dengar. Semoga tabah menghadapi ujian dariNYA.

Alhamdulillah.. Syukur.. Kerana aku dapat bersama mak dan abah yang tersayang. Juga adik beradik dan anak buah🙂

Insyaallah next year, Angah dah balik sini, dan semua dapat berkumpul bersama.. Amin..

 

xoxo,

Cik Ja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s