Posted in Monologue

I need to do what I need to do

Semalam aku keracunan makanan. Erm..Restoran yang aku pergi waktu lunch Gred A, sepatutnya kebersihan terjamin. But still… Uggghhh…

Aku rasa ikan sambal dia dah rosak. Tapi aku makan sedap jer. Macam biasa, makan sampai habis. Haha.
Jam 4 macam tu kepala aku dah start pusing-pusing. Pening semacam. Aku dah rasa lain. Tapi tahan je jugak sebab banyak kerja nak kene siapkan. Hal sakit kepala letak tepi dulu. Tak boleh dilayan sangat sebab nanti lagi menjadi.

Lewat petang aku pulang. Alhamdulillah, smooth je bergerak walaupun kereta banyak. Masa memandu, aku pening teruk. Tahan jugak. Tahaaaaaaaaann.. Karang kotor pulak kereta ni. Euwww..

Sampai je rumah, terus pergi toilet. Aku muntah-muntah😦

Dari satu hal ke satu hal. Aku anggap je la ni masa yang aku kene betul-betul rehat. Aku tak makan ubat pun sebab yang ada panadol jer. Nak pegi klinik, badan macam dah lembik. Tak larat ah nak naik turun tangga.

Jadi, aku tidur. Ingatkan nak tidur kejap ajer. Alih-alih, lajak sampai pagi.

Bila bangun, memang malas-malas nak pegi kerja tapi gagahkan jugak. Kalau aku MC duduk sorang-sorang kat rumah, ape ke boring nya :S

Nasib baik aku pergi kerja hari ni. Sebab…… Ada benda urgent kene setelkan. Lagipun, time2 macam ni tak berapa best pulak nak cuti-cuti kan. Masa kritikal ni. Huhuh!

Minggu depan ada kursus seminggu. Pack pagi sampai malam. Selalunya tengok budak rumah kemas-kemas barang. Kecoh-kecoh pasal kursus. Sekarang, turn aku pulak. Yeeehaaaaaaaaaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s