Posted in Foodylicious, Life Story

Monyet, Kereta dan Nasi Lemak.

Tetibe je pi upload gambar monyet kan. The picture was taken by me last 2 weeks. Monyet makan KFC okay. Jangan macam-macam.

Kesian.. Habitat diorang dah dimusnahkan.

Suppose makan buah-buahan, sekarang dah boleh makan daging pula. Apekah! 

Semalam dinner sedap jugak sebab aku makan Nasi-Lemak-Cikgu-Kelana-Jaya. Aku terbaca dalam The Star, nasi lemak tu top-10-nasi-lemak-sedap-KL. Cantik gak kedai tapi tak banyak orang pun. Aku pun setakat tapau jer. Nasi lemak ayam RM5.50. Amacam? Mahal ke murah? Takper.. Janji sedap tapi sambal dia pedasssssss doink.

Masa aku sampai rumah, balik dari tapau, housemate dah duduk depan tv tengok cerita TehOAisLimau kat Channel9.

Aku pun borak la dengan dia tanya apesal dia balik awal.

Dia cakap.. “Aku tak de mood”.

Yeah..Dah agak dah.. , buang tebiat pulak.. Selalu jam 8.00 malam mana dia ada lagi. Dah nak esok, baru dia selalu balik..maknanya around 11 macam tu lah..heh

Dia pegi amik sample kat Puncak Perdana hari ni. Dan masa perjalanan, dia langgar monyet. Kereta baru dia yang baru sebulan dan masih ada bau kereta baru, plate dah patah. Ohhh.. Kesian betul. No wonder la dia monyok ajer.

Dia tanya aku macam mana nak buat.. Errr…Errr.. Aku pun tak berapa nak pasti. Aku suruh dia check dengan kawan dia yang dia beli dengan.

Ayat dah macam berterabur. Sekian saja hal monyet, nasi lemak dan kereta untuk entri ini.

p/s:

Jangan makan nasi lemak selalu

Sakit nanti baru tahu

Bile ada kereta baru

Berhati-hati ketika memandu

Adios Amigos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s