Posted in Life Story

Charity Walk – World Hunger Relief 2010

Dah tiga hari berturut-turut makan laksa untuk lunch. Hanya telan laksa dan hirup kuah. Semua timun, bawang, sayur mayur tak sentuh pun. Asingkan elok-elok.

Walaupun dah habis makan, tapi perut masih ada ruang-ruang kosong. Ish.. Kuah dah licin tapi rasa nak makan lagi.

Bile mengomel kat colleague

 eh.. I lapar lagi la..

Then dia jawab

 Ya lor, you ate flour and drink soup only

Baru sedar.. ah ah.. Memang pun, takde ayam or telur or ikan or nasikkkkkkkkk. And laksa dia ciput jer. Mana nak kenyang kaaann..

 Jadi, minum soya bean untuk memenuhi ruang kosong dalam perut ^__^”

Beberapa hari ini hanya makan benda-benda yang lembut  dan soupy-soupy sahaja.

Ye, Sabtu lepas jumpe dentist, itulah padahnya. Entah apa la yang dia buat sampai nak gigit pun sakit. The worst thing kene pakai elastic latex. Ye, yang getah tu. Nak pakai pun susah mula-mula. Dah elok-elok lepastu getah tu terlastik kat dalam mulut. Wth.

Am I complaining? 
Sounds macam tu ker?

Na na naayyy

Sebenarnya, aku belajar erti sabar. Di kala orang depan aku nganga mulut besar-besar, makan pizza dan aku hanya hirup soup ajer. Di kala orang sebelah aku gigit drumstick kfc dengan penuh semangat, aku makan mash ajer. Di kala orang belakang aku makan nasi lemak lauk sambal sotong, aku makan kuih apam ajer.

Pheeewww~

Asyik cakap pasal makan ajer heh. Ye ye..Tau.. Ramai lagi kat luar sana tak cukup makan. Kurus kering sampai tinggal rangka jer. Bersyukur la boleh makan juga kan walaupun hanya benda lembut.

Maka, hari Sabtu, 30 Oktober ni, aku akan ke Putrajaya untuk Charity Walk. Aktiviti 2 dalam 1. Selain beriadah, dapat juga tolong kanak-kanak yang tak cukup makan kat luar sana kan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s