Posted in Working is my hobby

seven-days

Hati berat nak tinggalkan ofis kesayangan. Ada lagi 7 hari. Sedih mula menyelubungi hati..Sob sob. Ni..aku baru dapat hadiah dari sorang teammate which is nannyG🙂

Aku rasa aku memang budak abis (dulu laa). Sebab aku paling muda dan bila masuk, aku lah paling ayam sekali. Experience ciput compare dengan teammate yang lain. Mereka yang lain gempak habis.

Dia cuti start esok sampai Rabu. Dan Khamis ialah last day. Aku suruh dia datang Khamis sebab itu last day aku tapi dia tak pasti. Dia dah salam aku dan wish luck segala. ugh.. Dia paling senior antara kami woh. Dia paling garang sekali. Aku banyak belajar benda dari dia. Setiap hari dia sampai ofis jam 7.15 pagi. Rumah kat Setia Alam dan ofis aku kat Tropicana. Dalam 2 tahun ni, tak sampai 5 kali aku datang awal dari dia..Walhal rumah aku lagi dekat. Ish ish ish. Buruk perangai aku heh.

Dia cakap straight. Dia tahu apa dia buat. Dia make sure apa dia buat betul. Teliti. Tegas. Berdisiplin. Outspoken. Berjimat-cermat. Humble. Semua ni aku nampak dengan mata aku sendiri. 2 tahun dia duduk depan aku weh. Banyak yang aku belajar dari dia🙂

Itu belum lagi aku cerita hal PPG. Mereka bertiga memang selalu ada bila-bila. Belum lagi cerita pasal staff kesayangan lain. Setiap hari sampai ofis, perkara pertama yang dilakukan ialah terus ping dia. Lepas ni tak boleh lagi😥

Mesti aku miss company dan orang-orang kat sini😥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s