Posted in Working is my hobby

When honey with the money speaks..

Berkenalan dengan seorang staff baru masa new orientation day. Z nama dia. Yup, saya bebel pasal finance thingie. Macam mana nak claim, apa boleh claim, tarikh gaji masuk dan yada yada.. Amboi amboi cakap pasal duit, semua staff baru nganga-nganga bukak mata luas-luas tau. Walhal tadi, masa Manager recruiters brief diorang ada yang dah tersengguk walhal tu baru 1st session. Ish Ish.

Masa tu Z ada tanya soalan. Jadi, saya suruh dia *sametime. (medium komunikasi macam yahoo messenger. Boleh chat dengan semua staff satu dunia tau. Ha.. Giler gempak ahh.. Senang dan cepat. Kadang-kadang boleh borak dengan team lunch.. Best..best..)..Saya mesti rindu sametime sangat-sangat =(

Borak dengan Z melalui sametime. Dia ajak lunch sama-sama. Setuju ajelah kan sebab benci makan sorang (hari ini team lunch saya puasa). Ingatkan dia dan new comer ajer. Tapi.. sekali satu team daaa. *shy shy*. Dengan manager sekali join tadi.Walaweyy.. Katanya, saya ialah honoured guest. Malu abis okay +_+”

Team dia sempoi habis. Budak IT selalunya memang sporting woh. This weekend dia ajak pegi Apek Hill kat Cheras. Ha..amacam? Ada berani hiking? Bersatu padu heh team Z buat outdoor activity sama-sama. Wasehhh.. Namun begitu, saya pergi Bukit Mertajam – Sungai Petani – Penang. Ada dua kenduri kahwin yo!

Excited nak pegi sana la. Dah lama tak pegi.. since.. erm.. awal tahun lepas. Teringin sangat makan Mee Udang dan Char KueTeow. Aiks.. Belum apa-apa dah kempunan. Gagagaga. Tapi, mana ingat kat mana.. =(

Triple Dang!!!

Ughhhh.. Tu la.. dulu orang bawak tak hafal jalan. Now..macam mana? Fine.. Nama kedai pun tak tahu apa kan.. Tsskkkkk..

One thought on “When honey with the money speaks..

  1. tu la ijat…ko xmo kol aku tny jln…hehehehe…..xde la kempunan nk mkn char kuay teow…hehehe….ko kj mn skng..???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s