Posted in Working is my hobby

Superwoman tu saya. Jangan macam-macam

Bile bos tanya nak pindah Cyberjaya ke tak, cepat-cepat geleng kepala. Jalan sesak pegi sana. Kene bangun awal-awal pagi. Pastu join crowd untuk jadi ‘jam warrior’ dari hari Isnin hingga Jumaat, mana mungkin! Fuh fuh. Tak pernah terfikir nak keje begitu jauh sekali. Tempat sekarang memang super duper best. Dekat dengan rumah. Bangun lambat pun, boleh tenang-tenang masak air panas, buat milo 3 in 1 cicah biskut empat segi. Boleh lagi jalan lenggang lenggok dari parkir ke ofis dengan kasut wedges 3 inci.

~Amboi, alasan nombor satu yer.

Berdoa moga-moga impian big boss sekadar cakap kosong atau sekadar membuat survey.

Dan tadi ada Manager request aku jadi Dinner Committee. Whatttttt????. Dengan muka-muka aku geleng kepala dan cakap taknak. Kasi alasan standard. Busy la. Mana sempat bla bla bla. Kaki tangan tak cukup buat keje ah. Hari-hari balik lambat atau angkut keje bawak balik rumah woh.. Ye, sama je macam cikgu bawak buku sekolah nak tanda kat rumah sambil dodoikan anak.. Kes serupa, cuma dodoi anak tukar tengok tv layan ‘You think you can dance??’. Katie and Joshua gempak siottt.. Errrkk.. Tetibe lari dari topik.

Kembali kepada perkara dinner, emm..suppose aku cakap tak boleh sebab kene amik anak kat nurseri, kene masak sebab husband nak dinner tepat jam 8… Tu alasan konkrit untuk teammate tapi bukan aku. Memang sorang-sorang single kat Finance. Dang! Alasan apa lagi mahu kasik.. I’m keep on thinking…….

Bunyi macam aku ni negative thinking eh? Ini NO. Itu NO. I’m not a superwoman😉  Tahu setakat mana yang mampu. Bile dah tak boleh, kita tukar la strategy lain kan. Ada banyak pilihan yang boleh dibuat.

Ermmm… Strategy…Pilihan…

Apa tu? Keje baru??

Eh eh.. Mau sambung fikir lagi. Daaaa

p/s: Yeay! Aku dah homesick seh. Jangan macam-macam! Aku nak kene tido 2 kali. Lepas tu, mak abah datang sini. Oh.. Yang best, jumpe Kak Deb and family juga😉 Angah, cepat la balik sini.. Owh.. Kakak pun, dah lama tak jumpe. Homesick ke rindu ke apa nih???

3 thoughts on “Superwoman tu saya. Jangan macam-macam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s