Posted in Life Story

Cappuccino Kurang Manis

Mahu tidur awal untuk bangun awal..Mata masih segar pula..Petang tadi minum Cappuccino kurang manis dan makan beberapa ketul donut mahal..Jangan malam ini tidak boleh tidur dah la..Selalunya lepas minum kopi atau nescafe atau mocha atau latte atau expresso dan semua yang seangkatan dengannya susah nak tidur. (Tapi, bila bukak je muka surat pertama buku yang berunsurkan ilmiah, boleh je menguap..huhu)..Kurang sopan sekali.

Esok pagi nak bangun awal..Cadang nye begitu la..Bangun awal..Lepas tu dengan sedaya upaya dan penuh semangat waja mahu membaca buku. Sedar diri…Exam nak dekat dah..Keje kat ofis banyak..(Jangan jadikan itu alasan semata untuk tidak study..Uwaaaaaa….)

Pegi google kat Youtube..Dengar motivasi daripada Dr Mohd Fadzilah Kamsah.

Salah satu daripada kata-katanya

“Apa dia GENIUS? Genius adalah sesuatu kelebihan yang Allah beri pada kita dan semua orang ada kelebihan itu. Jadi, kita perlu meneroka diri kita dan keluarkan sumber-sumber yang ada dalam diri kita untuk menjadi orang yang berjaya.

Ahmad Fadzli Yusof pula berkata ; “Membina minat terhadap apa yang kita buat”

 

Minat apa yang kita buat, teroka apa yang ada dalam diri..ye, itulah antara tips untuk berjaya

Lagu itu akan pasang pagi esok..(Tak nak baca buku lagi tak tahu la…)

Jadi, bila bangun awal, dah baca target chapter..takkan kosong  je kan? Jadi, akan reward diri sendiri. Macam ni lebih bersemangat nak bangun🙂

Rewardnya ialah sarapan pagi bersama teman di ofis. Yeay…Boleh makan nasi lemak kakak parking kereta…(Dah kecur liur dah ni…nyum nyum..Sedapnya nasi lemak dengan telur goreng)

 

Mahu tidur dulu

Mahu bangun awal

Selamat Malam

(-_-)

One thought on “Cappuccino Kurang Manis

  1. igt nk mkn ja cik ijat nih..
    makin ‘comel’ la ko nt..
    heheheee…

    p/s:-
    ermm…asa nya ko da t’lupa someting…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s