Posted in Working is my hobby

Hot Vanilla Coffee

Hari ni Sabtu. Sepatutnya semua orang cuti la kan? Tapi, rommate aku berusaha keras. Bile aku bangun dari tidur, dia dah hilang ke ofis. Dan bile bangun, Hawa sudah ada kat rumah. Datang rumah aku, sebab nak siapkan kerja dia.. Perggghhh… Rajin sangat kan? Cuti pun tapi memang sama macam hari bekerja.

Nak buat camner. Masa2 macam ni, the best time untuk pulun. Sebab takde commitment lagi. Yang aku perasan, aku sedang berada di comfort zone. Aku kerja memang 5 hari sahaja..Yang tak best satu je..masa public holiday…sebab aku selalu je kene kerja. Tapi, boleh dapat time off. Disebabkan kerja sangat flexible, memang takde problem pun. Asalkan aku ada laptop dengan internet. VPN pun ok. Keje boleh jalan..Takde hal..

Aku sesuka hati je nak datang jam berapa..Nak balik jam berapa. No one cares asalkan kerja aku siap on time.

Owhh…Ada ke kerja yang sangat flexible dan menarik macam ni kat tempat lain??

TAKDE!! FULLSTOP

Tapi..tak semua kerja perfect. Still ada weaknesses. Atau manusia memang tak pernah cukup dengan apa yang dia ada?

Erm. Aku tak boleh cuti ikut suka. Paling terasa masa nak exam nanti.. Aku tak boleh nak study leave and at the same time tengah setelkan report. Tak boleh nak elak. Confirm busy!

Either aku amik p1 atau p2..both is on peak time.

And..aku masih berfikir-fikir paper apa aku nak amik.. Teruknya aku dalam hal membuat keputusan. Serius sangat fikir pasal pros and cons. Jadi macam ni la. Tapi, aku berat kepada p1 sebab Huda dengan Hawa pun amik the same paper. Nanti boleh discuss dengan diorg. Dan..risiko dia adalah aku tak tahu apa2 pasal p1 lagi. p2 pula banyaaaaaaaaaaaakk sangat nak kene cover. Semua standard2 aku kene recall balik. Dan maybe ada yang aku kene belajar dari mula sebab aku tinggalkan selama 6 bulan. Sempat ker????? TAK.

Jadi..i’ll go for p1.

Apa yang ada dalam p1?

BLUR…….

gugugaga

And petang tadi, aku pegi Borders, The Garderns. Menempek kat Business Area. Cari2 text book ACCA untuk paper  P1..Takde punnnnn…Jadinya aku amik buku lain yang berkaitan dan baca. Menarik la. Nak beli 2 buku tu je RM400++. So, aku pun cari port yang sesuai dan baca. Ngehehe.. Tak senonoh ker?? Erkss…

Baca, baca..minum hot vanilla coffee…sambung baca..

Sampai jam 9 malam.

Balik rumah, setel2 semua…aku layan laptop pulak.

Dan memblog.

Sekarang jam 11.49.

Perut aku bunyi2 la………..Weh…Aku lupa yang aku tak dinner lagiiiiiiiiiiiiiiii…

Hmmm…Esok je laa

Aiyakk