Posted in Health conscious

Walaupun kau kecil..

Pagi tadi aku sampai kat parking, bukak pintu letak je beg laptop dalam kereta..dah nampak nenek yang kat bawah rumah ni jalan ke arah aku. Dah lama tak jumpe dia. Selalu terserempak dengan dia masa dia jemur baju.

Bile jumpe orang2 tua macam tu, aku memang excited lebih. Mungkin sebab aku dah takde nenek atau atuk. Hmmph.. Aku tanya khabar..Dia still batuk lagi. Aku dah kasi petua yang mak bagi, nenek buat, tapi batuk masih tak hilang.

Aku tanya, petang2 pun tak nampak dia. Kat kawasan yang aku duduk ni, dengan nenek ni je la yang aku cakap. Ish. Macam ni ke hidup berjiran? Erkss..

Nenek cakap, orang kat bawah sekali ni baru je meninggal sebab denggi berdarah. Serius aku tak tahu ada orang meninggal. Macam takde apa yg berlaku pun.

Nenek cakap..arwah masuk hospital 2 hari je, lepas tu meninggal. Muka aku terus jadi lain aku rasa. Em. Takut okay.

8 orang lagi, ada kat hospital. Semua tu duduk kat blok aku.

Giler ah.

Jadi, hanya langkah berjaga-jaga je aku buat. Malam2 je..Sebab time tu je ada kat rumah. Sep baik.

Tido, tutup pintu dan pasang ubat nyamuk. Make sure, selimut aku pakai!

Walaupun nyamuk ni kecik, tapi..boleh membawa maut.

One thought on “Walaupun kau kecil..

  1. waaa..denggi..
    bhaya 2 ijat..
    tdo gna kelambu lh..
    slamat skit..
    klu setakat psang ubt nymuk 2 x heran nya dia..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s