Posted in Bunch of friends, Foodylicious, Take A Break

Hadiah perkahwinan? Serius ni..

 

It’s Friday dan semua orang sangat gembira. Ada Monday fever.. Ada juga Friday fever. Sebab esok cuti, semua datang keje, muka ceria je. Including me and Indah (my team lunch). Pagi2 buta, kami berdua sudah Sametime (internal medium berkomunikasi macam YM).

Ajak Kay jugak tapi parent dia datang dari Kedah. So, berjalan dengan Indah sudey. Kay, next week la. Hari Jumaat boleh keluar lama sikit. 2hours UNofficial. Tapi, semua org buat macam official je. Haha.

Dalam masa terdekat ada 3 wedding. Semua bakal pengantin is quite close with me and i’m thinking of buy something for them. Ermm..Let see.. Nak beli apa? Seriously, idea takde.

Suddenly ‘WinKWinK’

Idea datang la…

I remember, masa dalam lift yesterday, i saw Ikea’s catalogue yang dipegang oleh staff kat sini. Jeling2 je la yang boleh. Ish. Macam tak puas hati je sebab ternampak ada benda yang menarik. Nak tengok jugaaakk..” Tapi, dalam hati je la kan..

I decided to ask Indah memandangkan takde plan nak pegi makan mana, why not kita jalan-jalan kat Ikea…

Taraaaaaa…kami datang ni..

ikea

Bile cari parking kitorg suka buat macam ‘histeria’. Dah dapat parking..dan happy.. Tapi kegembiraan hanya sementara.

Indah : Iza, takleh park sini laa…Ni untuk family. Tu… Signage ada kat bawah..Nampak tak?

Me : Port ni dah cun dah la..Dekat dengan entrance. Besides, I pun ada family jugak, tapi semua kat rumah

Indah & Iza : kahkahkahkahkahkah

Me : Dahla, i cari parking lain. Kesian kat budak2 if parent diorang park kereta jauh2 and they have to walk jauh2..

(Giler bersikap keibuan..hahahaha..Bukan2..ni kesedaran sivik di hari Jumaat la😛 )

 

Finally dapat parking and terus masuk ikea..

 

livingroomg

 Lawa kan living room dia? Ala..tak sempat berangan pun tadi… My mission is to buy prezzies for the wedding. Tapi, banyak pulak pit stop. Kejap2 tengok sofa. Kejap2 tengok kitchen. Kejap2 tengok almari. Kejap2 tengok benda2 cute..

Tadi ter’jakun’ dengan benda2 kat Ikea because few things tak tahu pun apa function dia.. I asked Indah and she also dont have any idea apakah itu..Duh..takde description ar..

‘Blur2’

 

Erm.. today is Friday, apesal la ramai orang?. Ouh..School holiday..No wonder many kids berkejaran sana sini..

 

ikea cafe

 Both of us had ‘vegetarian pasta’. Sedap? Boleh tahan la. Suit with the price of RM5. Queue sangat sangat panjang kat kaunter. Kami masih bersabar…

vegetarian pasta

Sebabnya kami bersabar…

Indah is  mengidam craving for the cake.

daim cake @ ikea

 Dan selesai saja makan pasta, Cake tu betul2 buat i rasa nak makan. Most of the people bought that cake. ‘Bersepah’ atas meja. Memang best ker? I’ve never tried before.

Okay2..nak rasa jer..

Segarpu

Dua garpu

Tiga garpu

Bergarpu-garpu

 

Last sekali,

Licin…

 

Hahahhaa..Tak sempat nak bungkus dah abis. Serious sedap aaarr..

Like eating cake and chocolate together at the same time.

Unique!

 

Ooppss..Indah ada meeting pukul 2 and 1.45 still ada kat Ikea. Bagus la tu. Kang lambat masuk meeting..Apa lagi, bergegas la balik. And the prezzies???????

Mane beli.

Minggu depan still ada. Nasib baik sempat lagik. Huh. Kek punya pasal sampai tak sempat cari hadiah.

Tapi, serious ni..nak kasi ape??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s