Posted in Monologue

Nak ke tak nak?

Bermula 1 Nov aku ada kelas, sampai 5 Nov. Sabtu Ahad aritu dari tengah hari sampai malam. Isnin sampai Rabu aku pegi lepas kerja. Cabut balik awal sebab memang lambat la kalau nak tunggu betul2 sharp.

Sekarang aku tengah berfikir lagi. Em. Cane ek nak gi kelas? Hujan lebat sangat. Nak naik LRT? Macam semalam, melilau aku cari parking. Syukur ada satu. Tapi, spot tu memang jauh ar. Bile malam, takut giler nak pegi dapatkan kereta sebab kat situ dah takde lampu. Takde orang. Takde kereta sape2 kecuali kereta aku.

Lagi satu, malam-malam dari kelas nak pegi LRT station, ala..cuak la sebab kene lalu kat kedai2 yang dah tutup. Sepi dan menakutkan. Aduh. Aku siap bawak payung lagi. Yela..Sebagai protection tuh. Ish..mohon dijauhkan segala perkara yang tidak baik. Niat aku nak pegi belajar ni…

Naik kereta dari ofis sampai Masjid Jamek, pukul berapa baru sampai kelas? Mesti jalan sesak. Kereta banyak tak hengat. Lepas tu, aku tengok, car park stil penuh walaupun dah pukul 6. Nanti, aku nak park kereta kat mana pulak?

Sudah..

Aku pening.

2 thoughts on “Nak ke tak nak?

  1. alaa ijat,study pnya psal..
    sbar ja lh..
    mnta la sapa2 tolg antr ngan ambik kn kt LRT station 2..
    gna keta ang nt…
    bhaya tuh klu nk jlan sorg2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s