Posted in Life Story

TV baru kami

Kenapa aku tak update blog? Agak ketara juga ye. Selalunye aku akan on laptop bile waktu malam. Ye la. Takkan nak tercongok depan tv yang tak berfungsi itu. Atau pun bersembang dengan housemate dari jam 8 hingga 12 malam? Oh Tidak.

Nampaknye sekarang keadaan menjadi normal. TV baru dah ada. Walaupun bukan TV plasma yang harganya ribu riban, cukupla TV yang kitorang tong-tong duit pegi beli.

Bujang sungguh bunyi nya. Hik hik.

Itu yang mampu. Nak expect lebey2, beli sendiri nanti.

Aritu masa usya2 TV, sedikit jakun. Tengok iklan pun best kat TV Plasma. Wah. Kalau macam tu, tak payah keluar rumah la ye. Tengooook je TV.

Hujung minggu lalu, mak, abah, adik dan adan datang Bangi. Jadi, aku juga bertanya ramai orang datang rumah beraya? Jawapan yang aku terima dari Adan, ‘ada la jugak, tapi tak ramai sangat pun’..

Adakah mereka semua ralit tengok TV plasma sambil makan kuih semperit atau tat nenas dalam balang kueh sendiri kat rumah masing2 sampai tidak keluar beraya??

2 thoughts on “TV baru kami

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s