Posted in Happy Family

Raya – Satu

Esok dah nak balik KJ. Rasanya nak duduk kat rumah lagi. Takmo balik. Takmo. Tapi, kene gaaak. Pagi-pagi esok gerak dari rumah. Keluar awal, tak banyak kereta sangat kot. Semua orang mesti balik esok. If gerak lambat, mesti jalan jam.

 

Raya kali ni, apa yang menarik?

Gather dengan family tu paling best. Anak along tambah seri rumah. Diorang baru balik Pahang petang tadi. Terasa la pulak. Tiba-tiba sunyi jer. Mohd Rashdan Kamil dah besar. Last time jumpe, dia kecik lagi. Sekarang, dah boleh jalan. Next time jumpe, dah boleh apa ek?

Anak along yang sulung nama dia Izzatul Qistina Insyirah. Tadi dia dok main dengan laptop aku sampai aku tertido. Dia sorang-sorang. Orang lain dah besar kan. Kalau main Lego, dia layan sorang-sorang ar. Kalau main game, makcik dia boleh teman ;P

Anak angah, Najmi, Ainul dengan Imran sempat YM petang 1st day raya. Diorang ber’webcam’ dengan mak, kakak dengan uncle ikram. Aku online kejap lepas tu ada kawan datang rumah. Tahun ni tak ramai yang balik sebab kerja. Diorang tak dapat off on Friday. Husna, Hanif, Syazwan and Kharti je yang datang rumah.

Tapi, kawan-kawan adik sangatla ramai. Masa aku form 5 pun macam ni jugak la. Tapi, lepas masing2 kerja, susah nak gather seramai ini.

Kakak dengan Abang Ikram beraya kat Perak tahun ni. Raya ketiga baru diorang balik Kelantan.

Nanti aku sambung tulis lagi..Mak panggil suruh makan…

One thought on “Raya – Satu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s