Posted in Working is my hobby

Cakap-cakap dengan mat saleh

Kan aku dah cakap, aku duduk mengadap laptop je 2 hari lepas? Kire melampau jugak sebab aku on dua-dua laptop.

Laptop ofis, buat keje ofis la kan..

Laptop sendirk, buat hal sendirik la..

 

Hari Ahad..Oh…email bertalu-talu masuk ke inbox laptop ofis. Aku reply apa yang patut. Ada yang tak payah nak reply, aku baca..sudah..

Ni ada satu email yang diforwardkan dari Bos pasal “Oral Assessment”.

Hah? Apa tu, aku baru masuk keje, takkan nak kene assessment dah.. Takde detail pun aku kene prepare apa ke. Macam cuak jugak la. Mat Saleh nak communicate dengan staff Malaysia.

Em. Dalam kepala dok terfikir-fikir, apala soalan dia..Apala aku nak jawab nanti.

 

Isnin-hari bekerja.

Lepas dua jam aku tersadai kat meja ofis, bos datang.. ‘Have u got my email?”

Angguk je la. Dia explain la mende pasal oral assessment ni.

Dalam hati..panjang O nyer. Oooooooooooooooooo

Bukan nak assess performance la..tapi, US people nak make sure staff Malaysia boleh communicate dengan bagus

Kalau diorg x puas hati, kene pegi training

 

Berjalanlah oral assessment dengan jayanya

Through telephone je pun

One by one

Turn aku dah lepas tadi

Dalam 10 minit cakap-cakap dengan mat saleh yang berloghat

So far, aku rasa macam ok.

Tapi, dia rasa macam aku rasa ker??

 

Adakah omputih tu puas hati dengan communication skill aku?

Haaa…aku pun tak sabar nak tahu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s