Posted in Happy Family

Ini rekod aku.Bukan Olimpik!

Pecah rekod aku. Selama ini, bile aku balik rumah, aku masih mampu lagi buat macam2 benda walaupun aku tak buat pun sebab malas dan rasa ada banyak masa. Ye la. Aku balik awal sangat walaupun nama keje audit. Tapi, hari ini, bile aku sampai rumah terus aku rasa lemah ya amat. Kaki macam tak larat nak pijak tangga. Sukar..sukar..

Tadi macam takde mood langsung nak layan laptop ni. Baik aku tido. Korang rasa aku boleh tdo ke kalau aku dah menulis blog ni? Huh. Aku dah landing baik punya tapi aku tak boleh lelap jugak walau pun aku memang rasa penat.

Ni aku terbayang bapak aku. Bile balik keje, dia selalu baring kat depan tv kejap, then baru pegi mandi. Penat sungguh.. Sekarang ni baru aku rasa. Aku buat apa yang bapak aku buat la. Tapi keje dia lagi susah. Masuk workshop. Suasana bising. Duduk di bawah pancaran matahari yang terik. Berpanas2. Itu mak cakap la. Aku pun tak tahu apa yang bapak aku buat sebenarnya. dia cakap pasal keje dia pun aku tak faham sangat. Basic nye menembak dan kapal. Tak kisah la , yang penting, besar pengorbanan dia. Ni kes semalam ar. Kan tengok movie, The Mummy. There’s one part yang buat aku betul2 tersentuh. Owwhhh… Kalau ibu bapa anda sudah tiada macam mana??? Aku jemmm……Aku tak sedia lagi. Aku rasa sesak nafas ni. Adei..Aduh. Sakit.. Aku rasa macam tak boleh nak terima.

Masa ni la aku rasa nak balik rumah. Jumpe bapak aku. Lagi sekali aku jadi homey person. Lantakla. Aku punya pasal. Aku nak jumpe bapak aku sekarang. Tak boleh???. Fine. Aku rasa nak cakap dengan bapak aku. Skang dah pukul baper. Tak sampai hati nak kacau dia. Dah tdo kot. Tak boleh jugak?? Fineeee… huhu

Entry ni aku nak cakap betapa penatnye aku. Alih2 pasal bapak aku. Sukatila. Kata ni blog aku. Mana ada prosedur dan undang2 yang aku kene ikut.

 

Ija sayang Abah

Mimpi malam ini…Aku nak mimpi bapak aku!!.

 

Selamats semua.Untuk yang rajin baca blog aku nih.

2 thoughts on “Ini rekod aku.Bukan Olimpik!

  1. Oits.. sis… akak pun sama.. huhuhu… teringat zaman bebudak kita tahan aiskrim depan umah.. abah lak duk kat dapur masak kari… huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s